GOOGLE Adsense

Monday, August 6, 2018

Resepi : Sotong Celup Tepung Dan Tips untuk Tepung Melekat Elok



Ada yang suka sotong/udang celup tepung? ada beberapa orang tanya ciknaa macamane nak lekatkan tepung goreng tu.. ok, ciknaa share sedikit tips untuk goreng elok.. tepung melekat sempurna. dan pasti nya mudah dan menjadi..rangup dan sedap!

1. Rendam sotong/udang dalam telur. Biarkan 5-minit.
2.Campurkan dengan sedikit tepung serbaguna. Dan sedikit tepung beras.
3. Sebelum goreng, celup sekali lagi tepung serbaguna.
4. Goreng dalam api yang betul-betul panas dan api sederhana.
5. Biarkan garing sebelah bahagian, baru balikkan.. Kalau tak, tepung kurang lekat.
6. Angkat dan toskan.. Selamat mencuba.

p/s : ciknaa pakai tepung serbaguna bestari. beli sepaket berbulan-bulan tahan!

step no.1
step no.2
step no.3

Selamat mencuba 😊

2 comments:

  1. SA pun guna cara yang sama...memang tak melekat dan cantik elok tepung melekat kat sotong..SA pun guna tepung Bestari...sedap

    ReplyDelete
  2. Yt suka guna tepung serbaguna nona bila buat celup² tepung ni. Hehe.

    ReplyDelete

tQ for your comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016