Ada yang suka sotong/udang celup tepung? ada beberapa orang tanya ciknaa macamane nak lekatkan tepung goreng tu.. ok, ciknaa share sedikit tips untuk goreng elok.. tepung melekat sempurna. dan pasti nya mudah dan menjadi..rangup dan sedap!
1. Rendam sotong/udang dalam telur. Biarkan 5-minit.
2.Campurkan dengan sedikit tepung serbaguna. Dan sedikit tepung beras.
3. Sebelum goreng, celup sekali lagi tepung serbaguna.
4. Goreng dalam api yang betul-betul panas dan api sederhana.
5. Biarkan garing sebelah bahagian, baru balikkan.. Kalau tak, tepung kurang lekat.
6. Angkat dan toskan.. Selamat mencuba.
SA pun guna cara yang sama...memang tak melekat dan cantik elok tepung melekat kat sotong..SA pun guna tepung Bestari...sedap
ReplyDeleteYt suka guna tepung serbaguna nona bila buat celup² tepung ni. Hehe.
ReplyDelete